Henkes op Curacao

De Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes stapte eind 1945 op de boot naar Curaçao. Alles op het eiland zou een diepe indruk op hem maken na die donkere oorlogsjaren thuis – de kleuren, het licht, het leven van alledag. De archetypische kenmerken en thema’s van het eiland wist hij te verwerken in een heel eigen, moderne beeldtaal. Hij sloot het eiland in zijn hart en dat zou van blijvende invloed op zijn werk zijn.

Vanaf 22 september 2018 a.s. zijn meer dan 30 schilderijen van Dolf Henkes te zien op drie verschillende locaties op Curaçao. De werken komen over uit Nederland uit de collecties van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Museum Boijmans van Beuningen en diverse particulieren. Een unieke kans om (nader) kennis te maken met het werk van Dolf Henkes. De tentoonstellingen zijn te zien tot en met 13 januari 2019.

 

Catalogus

Bij de tentoonstellingen verschijnt ook een uitgebreide catalogus getiteld Dolf Henkes en Curaçao. Deze is verkrijgbaar bij de deelnemende musea en te bestellen via LM Publishers.

 

Locaties

Het Curacaosch Museum
Instituto Buena Bista
Maritiem Museum Curacao

 

 

 

 

 

DOWNLOAD PLATTEGROND PDF

(klik hier om te downloaden)

 

Agenda/Activiteiten

22 september 2018: Opening tentoonstellingen
Meer informatie volgt
Zie ook Facebook en Instagram

Henkes op Curaçao wordt georganiseerd door Stichting Henkes en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in samenwerking met Het Curaçaosch Museum, Instituto Buena Bista, Maritiem Museum Curaçao en Fundashon Plataforma Kultural (educatie).

Het project wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds en gesponsord door Centrale Bank Curacao en Sint Maarten, VanEps Kunneman VanDoorne en Powerhouse Company. Het educatieprogramma vindt plaats op Curaçao en Bonaire en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21.

Voor meer informatie kunt u contact opnemem met Stichting Henkes via info@dolfhenkes.com